Fokus i denne ret er tilbehøret. Den lækre perlebygsalat med champignon. Her har vi valgt at bringe den med ovnbagte kødboller, men kan fungere til mange typer kød, fx kyllingefilet – så lav en ekstrastor portion og brug den med andet kød på dag 2. Den fungerer i øvrigt også godt kold på madpakken.
Ovnbagte kødboller
Rør en almindelig frikadellefars.
Formes til runde kødboller af passende størrelse og sættes på en bageplade. Sættes i en varm oven ved 210 grader og steges ved varmluft i ca. 20 minutter. Du kan evt. pifte kødbollerne op med en masse krydderurter og hakkede champignon.
Perlebyg
3 del perlebyg (koges evt. dagen før – efter posens anvisninger)
250 g champignon – skæres i kvarte
1 økologsik citron – saft presses og skræl rives fint
1 bundt persille – hakkes fint
1 Rød snackpeber – skæres i strimler
1 bundt forårsløg – skæres i tynde skiver
Salt, peber
Varm lidt olie på en stor pande. Rist champignon, stimler af forårsløg og snackpeber heri. Når det har taget lidt farve vendes perlebyg heri og det hele smages til med lidt citronsaft, salt og pber. Pyntes med masser af persille og strimler af citronskal.
Velbekomme.