Til stegning i wok | |
4 | Fileter af alaskasej
(evt. frosne) |
2 | Hele porrer |
2 | Gulerødder |
2 | Pastinakker |
1 | Snackpeber |
1 | Rød chili (mild hvis du ikke er til alt for stærk mad) |
2 | Skiver citron med skal (usprøjtet) |
250 g | Friske champignon |
Friske grønne asparges til pynt | |
Olie til stegning | |
1 tsk | karry |
Frisk rød spidskålsalat | |
1/2 | Rødt spidskål |
1 | Granatæbne |
Start med salaten
Flæk spidskål i kvarte og skyl det under en rindende vand. Ryst vandet af og skær det i tynde strimler.
Skær granatæblet over på midten og tag kærnerne ud af begge halvdele. Granatæblesaft og -kærner blandes med den friske, fintsnittet kål og arrangere på et fad. Kan med fordel trække en times tid før salaten serveres.
Fiskeret
Sejfileterne skæres i mundrette stykker. Porrerne skæres i tynde ringe, gulerødder og pastinakker i tynde skriver. Snackpeber skæres i tynde stave og den røde chili hakkes så fint,
som det kan lade sig gøre. Citronskriverne deles i halve og champignonerne i kvarte.
Opvarm lidt olie i wok. Alle ingredienser skal lidt efter lidt i wokken. Start først med at ”brænde” karryen af i den varme olie. Læg derefter de ting, der skal have længst tilberedelsestid ned i wokken – dvs. først porrerne, lidt efter så gulerødderne, pastinakken osv. Slut af med fisk, champignon og citron. Læg låg på, og steg videre til fisken er helt mør. Tag dog citronskiverne op efter kun et par minutter – ellers bliver retten bitter. Hældes op på et forvarmet fad og serveres rygende varm.
Velbekomme.